donderdag 18 augustus 2022 03:12
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
28 december 2021

Het multidisciplinair team heeft gisteren bij vier vuurwerkverkopers onveilig vuurwerk in beslag genomen. Het vuurwerk werd te koop aangeboden terwijl deze nog niet door de overheid is getest.

Dat maakt de inspectieafdeling van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) bekend. Naast MEO bestond het controleteam uit de Brandweer, de Stichting Belastingaccountantsbureau (SBAB), de Dienst Openbare Werken (DOW) en de politie-unit Bijzondere Wetten (UBW).

Bij Goon Lee aan de Jongbloedweg zijn 63 dozen van het siervuurwerk ‘Don't mess with me’ in beslag genomen. De inspecteurs hebben bij Alivio aan de Caracasbaaiweg dozen van Fontana Royale en Rapid Fire uit de roulatie gehaald. Bij het filiaal aan de Jan Noorduynweg zijn zestien stuks Magical Barrage meegenomen.

Ook het Alivio verkooppunt aan de FD Rooseveltweg had vuurwerk in zijn assortiment dat nog niet door de keuring is gekomen. Het in beslag genomen vuurwerk is voor opslag naar het Kruithuis gebracht.

Het inspectieteam heeft ook waarschuwingen uitgedeeld aan drie verkopers van Alivio die geen mondkapjes droegen. Verder is gebleken dat de meeste vuurwerkverkopers de valuta van het vuurwerk niet vermelden.

Tot slot heeft vuurwerkverkoper Bryan David in Mahaai de opdracht gekregen om een gat in het dak van de container te repareren. Het vuurwerk dat in de container wordt bewaard kan bij regen nat worden, aldus MEO.

Het filiaal van Bryan David aan de Sta. Rosaweg, Mou vuurwerk bij Grote Berg en Colorfull Fireworks in Suffisant voldeden aan alle eisen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram