zaterdag 15 januari 2022 07:13
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
28 december 2021

Patiënten die nu worden opgenomen, lopen kans om overgeplaatst te worden naar het buitenland, meldt het Horacio Oduber Hospitaal (HOH). Dit komt omdat de coronacijfers op Aruba oplopen, zo schrijft het Antilliaans Dagblad.

Deze maatregelen worden genomen om opnameproblemen te voorkomen en ervoor te zorgen dat elke burger medische zorg kan krijgen. In een persverklaring waarschuwt het HOH dat er minder bedden beschikbaar zijn, omdat het ziekenhuis nog aan het renoveren is. Om te zorgen dat er bedden beschikbaar blijven, wil het ziekenhuis patiënten naar een ziekenhuis in de regio sturen. Dit wordt geregeld door het AZV.

Colombia wil dat zowel de begeleider als de patiënt gevaccineerd zijn, waardoor het niet voor elke patiënt mogelijk is weggestuurd te worden. Hierdoor wordt er ook gekeken naar ziekenhuizen in Curaçao en Martinique. Het Arubaanse ziekenhuis meldt dat het voor kan komen dat een kind om medische reden naar Colombia moet, omdat een niet-gevaccineerde ouder niet wordt toegelaten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram