vrijdag 21 januari 2022 23:45
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
28 december 2021
Kunstdocent Neeltje Timmers en kunstenaar Sharelly Emanuelson zijn recent toegevoegd aan de poule van adviseurs van het Mondriaanfonds. Het Mondriaanfonds is de financier en aanjager van de beeldende kunst- en erfgoedsector van Nederland. In totaal verwelkomt het Rijksfonds maar liefst 21 nieuwe adviseurs per 1 januari 2022.

Timmers geeft sinds 1999 kunstvakken aan het Vespucci College. Ook is ze de voorzitter van het Curaçaosch Museum en de sidekick van kunstenaar Carlos Blaaker.  Ze studeerde aan de Fontys hogeschool voor de kunsten. 

Emanuelson is beeldend kunstenaar, fotograaf, filmmaker en werkt momenteel aan haar proefschrift binnen het project Eilande(rs)n aan het Roer van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Ze is de winnaar van onder andere de Charlotte Köhler Prijs (2020) en de Publieksprijs van de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs (2020). 

Met de toetreding van deze adviseurs wordt de poule verrijkt met kennis over erfgoed, beeldende kunst, diversiteit & inclusie en kennis van de Dutch Caribbean. De onafhankelijke adviseurs beoordelen de aanvragen bij het fonds op een zorgvuldige, deskundige, onpartijdige manier. In principe wordt een adviseur benoemd voor 2 jaar, met een mogelijke verlenging van nog eens maximaal 2 jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram