woensdag 10 augustus 2022 05:10
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
27 december 2021

De Curaçaose selectie beach tennis is eerder deze maand tot de kwartfinale gekomen in het gemengd dubbelspel tijdens het Pan-Amerikaanse Kampioenschap. Beide mix teams hebben in de kwartfinale gestreden tegen Brazilië, de huidige wereldkampioen.

De Curaçaose selectie bestond uit: Chris de Geus, Michiel Noordhoek, Janice Tjon Sien Kie en Dénie Wolf. Chris en Dénie waren debutanten voor de kampioenschappen.

Curaçao heeft naast het bereiken van de kwartfinales ook de ‘consolation draw’ bij het heren dubbelspel gewonnen. Chris de Geus en Michiel Noordhoek hebben in de finale van het eerste team van Chili gewonnen. Dit team staat in de top 100 van de wereld en behoorde twee maanden geleden bij de World Team Cup in Rio de Janeiro nog tot de beste acht teams van de wereld. Bij dat toernooi eindigde de Curaçaose afvaardiging overigens in de top 16. 

Het ITF Beach Tennis Pan-Amerikaanse Kampioenschap is een van de grootste Beach Tennis paradepaardjes van de International Tennis Federation (ITF). Jaarlijks strijden landen uit de Pan-Amerikaanse regio om de titel. Dit jaar hebben Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Paraguay, Puerto Rico en ook Curaçao meegedaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram