donderdag 18 augustus 2022 03:47
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
27 december 2021

Drieduizend personen kregen gisteren op tweede kerstdag een boostershot toegediend. De meeste prikken werden gezet bij Sentro Deportivo Kòrsou (SDK). Sinds gisteren is deze als tweede priklocatie geopend. Tweeduizend personen werden daar geholpen. Het vaccinatieteam bij de poli van het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) dienden gisteren duizend boosterprikken toe. 

Al 's ochtends vroeg vormden zich grote rijen bij beide priklocaties. Dit toont volgens het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) aan dat de gemeenschap de uitbraak van de omikronvariant wil bestrijden. Een booster is nodig als de beschermende werking van de eerste serie vaccins na een tijd te veel afneemt. Of wanneer de vaccinaties minder goed blijken te beschermen tegen nieuwe varianten van een virus, zoals de omikronvariant.

De priklocaties waren niet voorbereid op de mensenmassa's. Personen die zonder afspraak op de priklocaties verschenen (walk-ins) stonden in de rij voor personen met een afspraak en in de rij voor zestigplussers. De regen verergerde de chaos. De wachtenden zochten bescherming onder de tent waardoor er geen onderscheid meer was in de verschillende rijen. Hierdoor kwamen de walk-ins eerder aan de beurt voor een prik. 

Om elf uur 's ochtends stopte het vaccinatieteam met de walk-ins. Desondanks liep de wachttijd op tot 2,5 uur.  Vanaf vandaag zullen de drie rijen strikt gescheiden zijn, aldus het GMN-ministerie. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram