zaterdag 22 januari 2022 10:23
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
24 december 2021

De omikronvariant van het coronavirus is officieel vastgesteld op Curaçao. Dat maakte epidemioloog Izzy Gerstenbluth bekend tijdens de persconferentie van vandaag.

De komst van de omikronvariant komt niet als een verrassing. “Er zijn monsters verstuurd naar Aruba en er is officieel vastgesteld dat de variant op ons eiland is”, aldus Gerstenbluth. Er zullen ook monsters naar Nederland worden verstuurd voor verder onderzoek. “Maar het bewijs is overduidelijk.”

De besmettingen vinden momenteel vooral onder jongeren plaats. In de leeftijdscategorie 18 tot en met 33 jaar zijn veel mensen besmet. Gerstenbluth weerspreekt de geruchten dat de omikronvariant minder gevaarlijk zou zijn. Het reproductiegetal laat zien dat elk persoon gemiddeld twee anderen besmet. “De jongeren worden misschien niet zo ziek, maar zij gaan met de feestdagen wel op bezoek bij vrienden, familie en grootouders. Ouderen en mensen met een chronische ziekte zijn een grote risicogroep op Curaçao.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram