dinsdag 5 juli 2022 21:52
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
23 december 2021

Saba voert vanaf zaterdag 25 december een testplicht in voor alle reizigers die het eiland bezoeken, ongeacht of zij uit een hoog- of laagrisicogebied komen. De strengere maatregelen worden doorgevoerd vanwege de opmars van de omikronvariant van het coronavirus.

Vanaf zaterdag moeten alle personen die naar Saba komen een PCR-test voorleggen. Deze mag maximaal 48 uur voor aankomst zijn afgenomen. “Ongeacht of je uit een hoog- of laagrisicogebied reist, de PCR-test is verplicht”, aldus gezaghebber Jonathan Johnson in een verklaring. Voor inwoners van Saba die minder dan twee nachten op reis zijn geweest geldt een uitzondering.

Daarnaast moeten reizigers op de tweede en vijfde dag van hun verblijf opnieuw een antigeentest doen. Personen die niet zijn ingeënt moeten vijf dagen in quarantaine. 

Het Openbaar Lichaam Saba is gestart met de vaccinatiecampagne voor de boosterprik bij mensen boven de zestig jaar. Volgende week kunnen ook zorgmedewerkers een afspraak maken. “Omikron zal ook naar Saba komen”, stelt Johnson. “Maar we moeten ervoor zorgen dat onze bevolking de kans krijgt om de boosterprik te halen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram