vrijdag 21 januari 2022 16:57
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Rick Hart
22 december 2021

De passagiers van het cruiseschip Odessey of the Sea mogen niet van boord op Curaçao. Het percentage besmette mensen aan boord is te hoog waardoor de GGD het schip op slot heeft gedaan. Dat bevestigt epidemioloog Izzy Gerstenbluth tegenover NU.cw.

De Odessey of the Seas van cruisemaatschappij Royal Caribbean International kwam vanochtend aan op Curaçao. Toen bleek dat meer dan één procent van de crewleden besmet was met het coronavirus heeft Gerstenbluth verboden de passagiers van boord te laten gaan.

"Eergisteren waren 18 crewleden positief, gisteren 36 en vanochtend waren dat er 51. Daarnaast zijn meerdere crewleden niet in quarantaine gegaan waardoor de kans groot is dat ook passagiers besmet zijn geraakt", aldus Gerstenbluth.

Volgens de epidemioloog is er een protocol waarin vast is gelegd dat één procent van het aantal mensen op het schip besmet mag zijn met het coronavirus. "Met deze aantallen besmettingen is dat percentage overschreden en staan we dus niet te springen om deze mensen op het eiland te ontvangen. Zeker niet met de huidige cijfers op het eiland", zegt Gerstenbluth.

Het schip heeft morgen Aruba op de planning staan. Of het schip wordt toegelaten is vooralsnog onduidelijk. Volgens Mark Figaroa, managing director van Aruba Ports Authority, is die beslissing al genomen, maar moet dit eerst gecommuniceerd worden met de cruisemaatschappij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram