vrijdag 21 januari 2022 20:06
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Rick Hart
22 december 2021

Epidemioloog Iralice Jansen heeft kenbaar gemaakt zich te willen terugtrekken uit het vaccinatietraject op Curaçao. Dat melden betrouwbare bronnen tegenover NU.cw. Jansen was vanaf het begin betrokken bij het vaccinatietraject tegen Covid-19. De reden van het vertrek van Jansen is onbekend.

In maart 2021 werd het vaccineren gestart op het eiland. Na een voorzichtige aanloopperiode werden op het hoogtepunt duizenden mensen per dag gevaccineerd. Halverwege mei had de helft van de bevolking ministens één prik ontvangen,

Jansen was aanvankelijk het gezicht van het vaccinatietraject en werd later bijgestaan door Jerry Semper, huisarts en de medisch coördinator van het inentingstraject.

Inmiddels hebben 103.752 mensen hun eerste prik gehad. 96.373 mensen van de 160.000 inwoners zijn volledig gevaccineerd. Het streven is om minstens 106.000 mensen te vaccineren, zo'n 85 procent van de volwassen bevolking.

De overheid is intussen begonnen met het geven van een boosterprik. In eerste instantie krijgen 60-plussers deze derde prik, maar vandaag werd bekend dat op termijn ook mensen ouder dan 18 jaar een boosterprik zullen krijgen.

Nu Jansen zich terugtrekt uit het vaccinatietraject, zal ze ook geen rol spelen bij de boosterprikken. De directeur van de Stichting Rode Kruis Bloedbank Curaçao, Ashley Duits, zou de taak van Jansen overnemen. Jansen zou vervolgens onder hem vallen. Duits zelf wilde zich hierover niet uitlaten tegenover Nu.cw.

Minister van Gezondheid Dorothy Pitersz-Janga was onbereikbaar voor commentaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram