zaterdag 22 januari 2022 21:58
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
22 december 2021

De hotels op Curaçao realiseerden in november een bezettingsgraad van 77,8%. Vergeleken met vorig jaar (39,8%) is dit een stijging van 38%. Ook ten opzichte van 2019 is de bezettingsgraad met 3,4% gestegen. Voor de tweede maand op rij presteerden de hotels op Curaçao beter dan de vakantieaccommodaties op de andere eilanden in het Caribisch gebied. Dat meldt hospitalitybelangenvereniging Chata in een persbericht.

Het gemiddelde dagtarief bedroeg in november 187,87 dollar. Vergeleken met dezelfde maand vorig jaar is dit een toename van 64,52 dollar. Afgezet tegen de prestaties in 2019 is dit een toename van 53,08 dollar.

Voor wat betreft de omzet per beschikbare kamer ziet Chata wederom een flinke stijging van 97,06 dollar vergeleken met vorig jaar. Van 49,14 dollar in 2020 naar 146,20 dollar dit jaar. Vergeleken met 2019 (pre-Covid-19) is dit een stijging van 55,86 dollar. De stijging ten opzichte van 2019 zet daarmee sinds juli jongstleden structureel door, aldus Chata.

Chata blijft voorzichtig optimistisch voor het komende hoogseizoen en verwacht voor de komende maanden dat de hotelbezetting minimaal vergelijkbaar is met die van 2019. “Hiermee verwachten wij een gemiddelde bezetting van rond de 70%, ervan uitgaande dat er geen drastische verandering en/of maatregelen worden ingevoerd vanwege de omikronvariant”, aldus Chata.

Sinds de herstart van het toerisme in de tweede helft van 2021 ziet Chata enkele nieuwe ontwikkelingen. Toeristen verblijven langer op het eiland en geven ook meer uit. "Dit is te zien aan de stijgende dagtarieven en de omzet per beschikbare kamer. Dit is een heel positieve trend”, aldus Chata.

Ook de leden van Casha, de belangenvereniging voor kleinschalige toeristische organisaties, draaiden in november top. De gemiddelde bezetting van de accommodaties bedroeg in november 83,1%. Ten opzichte van oktober is dit een stijging van 17,7%.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram