donderdag 18 augustus 2022 03:44
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
22 december 2021

De regering heeft nieuwe maatregelen aangekondigd om de verspreiding van de omikronvariant van het Covid-19-virus tegen te gaan. Vanaf 23 december zijn dansfeesten en evenementen met ruim honderd man, oftewel evenementen met een hoog risico, niet toegestaan.

Dinsdag heeft de overheid een spoedvergadering gehouden met vertegenwoordigers van het uitgaansleven. De feestorganisatoren zijn op de hoogte gesteld van de nieuwe maatregelen.

De omikronvariant verspreidt zich heel snel. De snelle opmars leidt tot een stijging van het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen en op de IC’s. Hiermee wordt een overbelasting van de zorg steeds reëler.

Bovendien biedt het coronavaccin een lagere bescherming tegen het virus. Hierdoor is de QR-controle aan de deur minder effectief. Ook burgers die volledig gevaccineerd zijn, kunnen ziek worden en in het ziekenhuis belanden. De overheid gaat daarom het boosterpriktraject versnellen, zodat veel meer burgers beschermd zijn tegen deze variant.

Ook bekijkt de overheid of ze de entertainmentsector kan compenseren voor de investeringen die al zijn gemaakt voor feesten die door de aangescherpte maatregelen niet meer door kunnen gaan. Overheidsaccountantsbureau Soab wordt hiervoor ingeschakeld.

Vandaag maakt de regering om 11.30 uur alle maatregelen bekend die vanaf 23 december in werking treden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram