zondag 23 januari 2022 14:28
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
21 december 2021

De nieuwe inreisregels van Nederland voor reizigers buiten de EU gelden niet voor de Caribische delen van het Koninkrijk. Vanaf 22 december moeten alle reizigers van buiten de EU of de Schengenlanden een negatieve testuitslag bij zich hebben, ongeacht of zij gevaccineerd zijn of niet.

Het testbewijs dat voorgelegd moet worden is van een PCR-test van maximaal 48 uur oud voor vertrek of een antigeentest van maximaal 24 uur oud voor vertrek. Bovendien moeten reizigers uit zeerhoogrisicogebieden vanaf woensdag altijd tien dagen in quarantaine. Deze regel geldt ook voor reizigers met een vaccinatie- of herstelbewijs. Deze quarantianeperiode kan worden verkort met een negatieve test bij de GGD op de vijfde dag van de quarantaine.

De nieuwe regels gelden niet voor reizigers uit Curaçao, Aruba, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Reizigers die geen vaccinatiebewijs kunnen tonen, moeten wel een negatief testresultaat kunnen voorleggen. Voor inwoners binnen de Europese Unie is een herstelbewijs ook geldig.

Nederland is voor Curaçao nog altijd een zeerhoogrisicogebied door het hoge aantal coronabesmettingen. Alle reizigers van twaalf jaar en ouder moeten voor hun verblijf op Curaçao een negatief PCR-testresultaat, die niet ouder is dan 48 uur voor vertrek, laten zien. Deze regel geldt ook voor mensen die volledig gevaccineerd zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram