zondag 16 januari 2022 17:34
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
21 december 2021

Het Curaçao Medical Center (CMC) krijgt definitief 4,1 miljoen gulden extra om de electieve zorg in december te kunnen dekken. Dat meldt minister van Financiën, Javier Silvania (MFK), op sociale media.

Overheidsaccountantsbureau SOAB heeft de extra financiering goedgekeurd. De betaling wordt verricht door Sociale Verzekeringsbank (SVB).

Begin december is de Raad van Ministers (RvM) op voordracht van Silvania akkoord gegaan om een voorschot te verstrekken aan het CMC voor de voortzetting van de electieve zorg in december. Deze was in oktober stopgezet door het ziekenhuis om de acute medische zorg te kunnen blijven geven. Het CMC kampt met grote tekorten vanwege een ontoereikend budget van SVB.

Met het voorschotbedrag is de electieve zorg aan BVZ-verzekerden tot aan 31 december gegarandeerd. Ook moet het CMC de wachtlijsten op een systematische wijze afbouwen.

De 4,1 miljoen gulden zou pas worden gestort nadat het ziekenhuis in Otrobanda verantwoording heeft afgelegd over de aanwending van de extra financiële middelen in november. Het ziekenhuis moest daarnaast meewerken aan een onderzoek naar de tarieven die het CMC hanteert voor de zorg. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door de Nederlandse Zorgautoriteit, in samenwerking met de in oprichting zijnde Curaçaose Zorgautoriteit en andere lokale entiteiten. De aanbevelingen die uit het onderzoek volgen zijn niet vrijblijvend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram