donderdag 18 augustus 2022 04:09
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
21 december 2021

De transformatie van Refineria di Kòrsou (RdK) tot een duurzame economische zone is een grote stimulans voor de werkgelegenheid op Curaçao. Zo stelt Porto Kòrsou. De herontwikkeling zou bij de start zo’n 500 banen creëren en op termijn meer dan 2.000 werkplekken.

Porto Kòrsou is een ontwikkelingsmaatschappij bestaande uit een vereniging van bedrijven en ondernemers. De organisatie heeft als doel de sociale welvaart van Curaçao te verbeteren door het ontwikkelen van duurzame en bestendige economische activiteiten. Deze activiteiten moeten nieuwe banen, economische groei en verhoging van de overheidsinkomsten creëren.

“Wij kunnen werkgelegenheid garanderen bij de transformatie van de RdK”, aldus Sven Rusticus, mede-oprichter van Porto Kòrsou. Uit het haalbaarheidsonderzoek van de organisatie blijkt dat de herontwikkeling van het Isla terrein financieel haalbaar is en zowel economisch als ecologisch een grote positieve impact zal hebben op het eiland. “Economie en milieu gaan hand in hand”, stelt Ed Colling van Collin Recycling. “Een modern recycling center zorgt in korte tijd voor meer dan honderd banen op Curaçao.”

Porto Kòrsou heeft een werkgelegenheidsplan ontwikkeld waarbij banen worden gegenereerd in vijf verschillende sectoren, waaronder de ontmanteling van de raffinaderij en de schoonmaak van van vervuilde gronden. Hiervoor zijn direct honderden mensen nodig. “De salarissen, de kosten van de ontmanteling en de schoonmaak van de grond worden door Porto Kòrsou gefinancierd en kost de overheid niets”, concludeert de directie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram