zaterdag 15 januari 2022 06:12
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
20 december 2021

Meer dan 400 autowrakken en 35.000 kilo zink werd afgelopen week vanuit Sint Eustatius verscheept naar Sint Maarten. De wrakken zullen geëxporteerd worden naar Nederland, waar de onderdelen worden verwerkt en hergebruikt.

In 2018 is de directie Economie, Natuur en Infrastructuur (ENI) van het Openbaar Lichaam Sint Eustatius in samenwerking met de Faciliteit Afvalbeheer een project gestart om autowrakken te verzamelen en op te ruimen. Op dat moment stonden er meer dan 900 verlaten autowrakken op het eiland. De auto’s vormen een bedreiging voor het milieu en trekken knaagdieren en andere insecten aan.

Tijdens de eerste fase van het project in 2018 zijn er 300 wrakken opgehaald en geëxporteerd. De tweede fase begon eerder deze maand. De eerste lading is afgelopen week verscheept naar Sint Maarten. In totaal zijn er gedurende het project 700 autowrakken verzameld en verwijderd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram