woensdag 10 augustus 2022 03:31
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
20 december 2021

Het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (Soaw) keert dinsdag 21 december voor het laatst de coronasteun uit aan baanverliezers. Dat heeft het ministerie bekendgemaakt.  

Eind deze maand stopt de regering met de coronasteun aan alle personen en bedrijven die door de pandemie zijn geraakt. De financiële middelen van de regering zijn uitgeput. Bovendien toont de economie tekenen van herstel. Met name het toerisme heeft een topjaar. De toerismecijfers zijn beter dan voor de Covid-19-uitbraak.

Hierdoor komt er een einde aan de tegoedkaart die onderstandtrekkers en baanverliezers kregen voor hun maandelijkse boodschappen. Ook stopt de betaling van de baanverliezersuitkering van maximaal 1000 gulden per maand.

Dit jaar keert de regering ook geen eindejaarsbonus uit aan onderstandtrekkers. Pre-Covid-19 ontvingen zij in december een extraatje van 100 gulden. Doordat ze het hele jaar door extra steun ontvingen, is besloten om hiervan af te zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram