vrijdag 21 januari 2022 22:36
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
17 december 2021

Curaçao, Aruba en Sint Maarten hebben nog altijd geen handtekening gezet onder het bestuurlijk akkoord van de COHO. Dat bevestigt de woordvoerder van staatssecretaris Raymond Knops (CDA) van Koninkrijksrelaties en Binnenlandse Zaken tegenover NU.cw.

De gevolmachtigde ministers hebben voor hun regeringen de boodschap meegekregen dat er niet meer te onderhandelen valt. “We praten er al anderhalf jaar over. We hebben afspraken gemaakt en die moeten worden nagekomen”, aldus Knops na afloop van de Rijksministerraad.

Nadat er een ambtelijk akkoord was bereikt, werd er op twee december een bestuurlijk akkoord vastgelegd. De CAS-eilanden hebben dit akkoord nu ‘on hold’ gezet. “Het is feitelijk alleen nog een handtekening en dan kan de wet door naar de Staten”, stelt de woordvoerder van Knops.

Volgens de Curaçaose regering is aan alle voorwaarden voldaan. Knops zou echter op het laatste moment met een extra voorwaarde zijn gekomen, waardoor er nog geen handtekening is gezet.

Voor Knops is het duidelijk: “We gaan niet terug in de tijd, ik wil tempo maken.” Zolang de COHO niet ondertekend wordt, hoeven de drie eilanden niet op nieuwe liquiditeitssteun te rekenen. Tot de volgende Rijksministerraad op 21 januari wordt er niet uitbetaald. De huidige liquiditeitssteun loopt af op 1 april 2022.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram