zaterdag 22 januari 2022 07:52
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
17 december 2021

Hans Hoogervorst wordt het nieuwe lid van het College financieel toezicht voor Aruba (CAft) en het College financieel toezicht Curaçao en Sint Maarten (Cft). De oud-minister volgt Henk Kamp op die in september terugtrad toen hij werd aangewezen als minister van Defensie.

Hoogervorst is na een jarenlange carrière in de Nederlandse politiek, tien jaar geleden benoemd tot voorzitter van de International Accounting Standards Board in Londen en Lid van de Raad voor financiële stabiliteit. Van 2007 tot 2011 was hij bestuursvoorzitter van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Daaraan voorafgaand is hij van 2003 tot 2007 minister van Volksgezondheid geweest, in welke functie hij een nieuw zorgstelsel invoerde. Tussen 2002 en 2003 is hij enige tijd minister van Financiën geweest en van 1998 tot 2002 staatssecretaris van Sociale Zaken.

Hoogervorst volgt Henk Kamp op die op 25 september 2021 terugtrad toen hij minister van Defensie werd in het kabinet-Rutte III. Hij zal zijn werkzaamheden voor het Cft vanaf januari starten. Hoogervorst is ook benoemd namens Nederland als lid van het College financieel toezicht Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram