zaterdag 22 januari 2022 18:13
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
16 december 2021

Air Belgium hervatte gisteren haar vluchten tussen België en Curaçao. Het vliegtuig werd gisteren verwelkomd met het traditionele watersaluut op Hato. De luchtvaartmaatschappij vliegt nu twee keer per week, op woensdag en zaterdag.

De toestellen vertrekken vanaf Brussels Airport, met een korte stop in de Dominicaanse Punta Cana, terwijl de terugvlucht non-stop zal zijn. Het vertrek vanaf Brussel is om 10.00 uur, met een aankomsttijd van 14.25 uur in Punta Cana. Om 15.40 uur wordt doorgevlogen naar Curaçao, waar de vlucht om 17.10 uur arriveert. De terugvlucht vertrekt om 18.40 uur vanuit Curaçao en landt de volgende dag om 10.00 uur in Brussel. De dienstregeling geldt tot eind maart 2022.

“Dankzij deze vlucht van Air Belgium kan Curaçao nu extra bezoekers van de Europese markt ontvangen voor zaken of ontspanning”, aldus het Curaçaose Toeristenbureau (CTB) in een persbericht.

Voorheen vloog de Belgische luchtvaartmaatschappij vanaf Charleroi. Wat ook is gewijzigd is dat Air Belgium de vluchten naar Curaçao uitvoert met haar gloednieuwe Airbus A330-900 (A330neo). Het toestel heeft een capaciteit van 286 stoelen, verdeeld over Business, Premium Economy en Economy Class.

Air Belgium ging begin juli van start met de lijndienst vanaf Charleroi Airport naar Curaçao, met een tussenstop op Martinique. Op 21 augustus werd de route opgeschort vanwege de lockdown op Martinique.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram