zaterdag 22 januari 2022 09:15
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
16 december 2021

Het multidisciplinair team dat controles uitvoert bij bedrijven gaat harder optreden tegen overtredingen van de coronaregels. Dat zegt Ronny Cornelis tegenover NU.cw.

Vooral op de regels over mondkapjesgebruik en de sluitingstijd wordt strenger gecontroleerd. Bedienend personeel zonder mondkapjes wordt direct verwijderd. Horeca die langer openblijven worden voor twee dagen gesloten.  

Ook gaat het multidisciplinair team deze feestmaand vaker controleren of de horecazaken zich aan de maatregelen houden. De overheid verwacht dat het aantal coronabesmettingen deze maand zal oplopen. Horecavergunninghouders moeten volgens Cornelis voor een veilige omgeving zorgen.

Gisteren bezocht het team vijftien uitgaansgelegenheden. Daarvan hielden veertien zich aan de regels. Ya Mei Restaurant aan de Sta. Rosaweg moest zijn deuren sluiten voor het overtreden van de openingstijden. De zaak lapte vaker de regels aan zijn laars. Het restaurant had al twee waarschuwingen gekregen, waardoor het multidisciplinair team besloot de zaak voor twee dagen te sluiten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram