zaterdag 22 januari 2022 19:02
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
16 december 2021

Het stijgende aantal coronabesmettingen zorgt mogelijk voor nieuwe maatregelen op Curaçao. De overheid geeft vanmiddag een persconferentie over de laatste ontwikkelingen omtrent Covid-19. In de aankondiging wordt gesproken over mogelijke acties om het oplopende aantal actieve gevallen tegen te gaan.

Het aantal coronabesmettingen laat al enige tijd een stijgende lijn zien. Epidemioloog Izzy Gerstenbluth noemt de coronacijfers verontrustend. Woensdag kwamen er 41 nieuwe besmettingen bij waardoor de teller op 165 komt. “Als dit doorzet, moeten we kijken hoe dit zich vertaalt in de ziekenhuisopnames”, concludeert Gerstenbluth tegenover NU.cw.

Volgens Gerstenbluth liggen de oplopende cijfers in de lijn der verwachting. "Omicron is meer verspreid dan we denken en dus is het een kwestie van tijd dat deze variant ook op Curaçao zal rondgaan", aldus de epidemioloog.

De persconferentie over de laatste ontwikkelingen en de mogelijke nieuwe coronamaatregelen begint om 16.00 uur. De Nederlandse vertaling is te volgen via het liveblog op NU.cw.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram