vrijdag 21 januari 2022 16:56
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
16 december 2021

De kwestie rond Rigoletto ‘Rigo’ Thodé, kabinetsmedewerker van premier en justitieminister Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK), was dinsdag een van de agendapunten tijdens het tripartiet overleg. Ook toetreding van de Kamer van Koophandel (KVK) tot het overleg stond op de agenda (foto).

De vakbonden zijn boos op Thodé . Afgelopen weekend heeft hij enkele uitspraken gedaan die niet in goede aarde bij de vakbondsleiders zijn gevallen. De vakbonden willen dat Pisas hem op het matje roept.

Dit was de vierde vergadering tussen Pisas met de Central General di Trahadonan di Kòrsou (CGTC), Sentral di Sindikatonan di Kòrsou (SSK), Sentral Solidaridat Sindikal (SSS) en de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC).

Andere thema’s die de revue passeerden zijn: de toekomst van het tripartietoverleg, de toetreding van de KVK tot het overlegplatform, de verhoging van het minimumloon en de toekomst van de raffinaderij.

Het is de bedoeling dat er een officieel tripartiet platform wordt opgericht dat bestaat uit werkgeversorganisatie, werknemersvertegenwoordiging en de overheid. De volgende vergadering is op 11 januari 2022.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram