zondag 23 januari 2022 00:21
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
15 december 2021

Het kabinet-Pisas verwacht uiterlijk februari volgend jaar een contract te sluiten met een nieuwe exploitant voor de ruim honderd jaar oude raffinaderij. Dat verklaarde premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) gisteren aan TV Direct.

Sinds de ontbinding van de voorlopige overeenkomst met het lokale consortium Corc is de regering op zoek naar een nieuwe huurder voor de raffinaderij. Volgens Pisas zijn er meer dan dertig gegadigden. Een vierkoppige commissie trekt de selectieprocedure.

Dit is alweer de vijfde poging van overheidsbedrijf Refineria di Kòrsou (RdK) en het Land Curaçao om een oplossing te zoeken voor de raffinaderij. Eind 2019 liep het contract met de Venezolaanse staatsmaatschappij PdVSA af. De raffinaderij was toen al op haar retour. Door de onrust in Venezuela en de Amerikaanse sancties tegen het Zuid-Amerikaanse land was de raffinageproductie minimaal. De economische bijdrage van de oliesector slonk in 2019 naar ongeveer 3,5 procent.

Volgens Pisas zal de voortzetting van de raffinaderij bijdragen aan economische stabiliteit in termen van toegevoegde waarde en werkgelegenheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram