donderdag 18 augustus 2022 03:37
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
14 december 2021

Politievakbond NAPB wil een klacht indienen tegen Rigoletto 'Rigo' Thodé bij het VN-orgaan International Labour Organization (ILO). De kabinetsmedewerker van minister van Justitie Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) zou in het weekeinde enkele uitspraken hebben gedaan die bij verschillende vakbondsleiders in slechte aarde is gevallen.

Volgens Thaise Isidora-Lo-A-Njoe, voorzitter van politievakbond NAPB, zou Thodé de voorzitter en vicevoorzitter van ambtenarenvakbond Abvo hebben bedreigd. Thodé verklaarde dat een officier van justitie deze vakbondsleiders moet laten opsluiten.

“Dit hebben we nooit eerder meegemaakt”, zei Isidora-Lo-A-Njoe maandagavond op TV Direct.  “We vinden deze uitspraak onacceptabel. Er is geen respect voor het vakbondswezen en de ambtenarij.”

Isidora-Lo-A-Njoe is vooral teleurgesteld dat Thodé, die jarenlang bij de politie heeft gewerkt, deze gewraakte uitspraak heeft gedaan. De vakbondsleider hoopt dat de minister zijn kabinetsmedewerker ter verantwoording roept.

Thodé ontkent deze bedreiging te hebben geuit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram