woensdag 10 augustus 2022 05:11
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Rick Hart
|
14 december 2021

De overheid geeft vanochtend een persconferentie, een zogenaamd Verslag van de Dag, over de laatste ontwikkelingen omtrent de boosterprik en de controles van de QR-code bij evenementen. Melissa Arias, sector directeur ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur en Maharo Isenia directeur afdeling Communicatie van de overheid, zijn aanwezig bij de persconferentie.

De persconferentie begint om 11.30 uur. De Nederlandse vertaling is live te volgen via dit Liveblog.

We vertalen van minuut tot minuut, dus ververs je browser regelmatig voor de laatste updates. Het laatste nieuws vind je bovenaan. Door de snelheid van vertalen, kunnen er (spel-)fouten in de tekst voorkomen. Onze excuses daarvoor.

 • [11:53] Tot zover dit Liveblog. Hartelijk dank voor je aandacht en graag tot een volgend Liveblog.
 • [11:52] Evenementen waar gedanst wordt valt ook onder hoog risico. Zelfs als een feest minder dan 100 mensen heeft. Bandleden, dj, bartenders, waiters, etc moeten ook meegeteld worden. Als allen gezamenlijk meer dan 100 mensen zijn dan is een evenement een hoog risico activiteit en zal er dus een QR code getoond worden.
 • [11:49] Personeel dat de controles aan de deur van een feest uitvoert moeten gecertificeerd zijn. De overheid zal hierop controleren.
 • [11:47] Curaçaose studenten woonachtig in Amerika zullen nog even geduld moeten hebben.
 • [11:46] Mensen die naar een feest met een hoog risico gaan hebben een QR code nodig. Mensen die uit Europa komen, uit Curacao zelf of één van de andere Antilliaanse eilanden kunnen gebruik maken van de QR code. Mensen die uit Amerika komen dienen ook een PCR test te overleggen en een geldig ID bewijs. Mensen uit andere landen dan voornoemde landen zijn welkom op Curacao, maar kunnen nog niet naar een feest met hoog risico. Er wordt aan een oplossing gewerkt voor deze mensen.
 • [11:43] Kom je er niet uit via de website dan kun je telefoonnummer 9345 bellen. Lukt het jezelf niet, vraag dan hulp van iemand.
 • [11:42] De website om te registreren voor vaccinatie en een boostershot. Bij deze laatste gaat het om een derde vaccinatie. De website is 24 uur per dag bereikbaar. Het gebeurt ook dat mensen zich proberen te registreren, maar dat ze niet in aanmerking komen. Je moet wel aan de eisen voldoen waaronder 6 maanden die tussen je tweede vaccinatie en boostershot.
 • [11:40] Er wordt aangeraden thuis zoveel mogelijk ramen open te zetten als er veel mensen thuis zijn.
 • [11:39] Maharo Isenia herhaalt dat het boostershot-traject nu opgestart is. Ook het 'normale' vaccineren gaat gewoon door. In december 2020 was de kerstperiode minder leuk dan andere jaren door de lockdown. De cijfers blijven tot op heden laag. De regering zoekt balans tussen maatregelen en de economie. Er is een grote maar aangezien we in deze maand veel mensen over krijgen uit andere landen. Isenia waarschuwt mensen extra voorzichtig te zijn.
 • [11:36] Het vaccinatiecentrum is tot 22 december geopend. Tussen kerst en oud en nieuw is het vaccinatiecentrum op 28 december geopend. Vanaf 4 januari worden de vaccinaties vervolgens hervat.
 • [11:35] Mensen boven 60 jaar kunnen vanaf vandaag hun boostershot ontvangen. Registreren kan via bakuna.cw sinds gisteren. Het telefoonnummer 9345 kan ook gebeld worden om een afspraak te maken of voor meer informatie.
 • [11:33] Het Verslag van de Dag begint met Melissa Arias die de cijfers van het aantal gevaccineerden doorgeeft. Op dit moment zijn 103.448 mensen gevaccineerd. De cijfers van het boostershot zullen binnenkort ook opgenomen worden in het overzicht.
 • We zijn in afwachting van het Verslag van de Dag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram