zondag 23 januari 2022 16:54
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
13 december 2021

De staking van de brandweer is zaterdagochtend beëindigd. De rechter beval ambtenarenvakbond Algemeen Bond van Overheids- en Overige Personeel (ABVO) haar leden op te roepen weer aan de slag te gaan.

Het proces was aangespannen door het Land Curaçao om ervoor te zorgen dat de staking zou worden afgebroken. De ABVO gaf aan dat ze haar leden mondeling heeft opgeroepen om de staking te stoppen en dat de brandweermannen ook daadwerkelijk aan de slag zijn gegaan.

De brandweermannen hadden gerekend op een korting van 12,5 procent op het salaris. In plaats daarvan werd de no work no pay regeling ingevoerd. Dit besluit is teruggedraaid, maar het loon is nooit betaald. Op vijf november heeft de vakbond ABVO vergaderd met Pisas en de minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening Ornelio ‘Kid’ Martina. De brandweer stelde een lijst met elf aandachtspunten op die gepresenteerd werd aan het ministerie van Justitie.

De rechter gaf het bevel aan de ABVO om binnen één uur na de uitspraak van het vonnis op de Facebookpagina van de brandweer een bericht te plaatsen plaatsen met de oproep dat de medewerkers hun werk moeten hervatten als zij dat nog niet hebben gedaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram