donderdag 18 augustus 2022 04:44
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
13 december 2021

Fundashon Ambulans Deseo Korsou (FADK) heeft zondag haar eerste wens kunnen uitvoeren. De wens was voor een 68-jarige vrouw die momenteel verblijft in Hospice Hamied en graag afscheid wilde nemen van haar huis, familie en goede vriendinnen.

FADK is onlangs opgericht naar voorbeeld van de Nederlandse Stichting Ambulance Wens. Het doel van de stichting is om nog eenmaal een laatste wens uit te voeren voor terminale en bedlegerige patiënten. “Mensen die in het ziekenhuis liggen of in een hospice die kunnen daar normaal gesproken niet meer weg. Er is geen adequaat bedrijf die hen kan vervoeren en hun wens kan laten uitkomen”, aldus bestuurslid Norman Jansen.

De stichting heeft dankzij de Catharine’s Care Foundation een ambulance kunnen inhuren om de patient middels een brancard te vervoeren. De mevrouw heeft afscheid kunnen nemen van haar huis en is daarna met een paar familieleden naar Sambil gebracht. Daar heeft zij op kosten van FADK samen met haar dierbaren in de foodcorner van het winkelcentrum gegeten.

"De familie was erg dankbaar voor het uitvoeren van de wens", laat Jansen aan NU.cw weten. "De mevrouw heeft laten weten een fantastische dag te hebben gehad." Het is de bedoeling dat FADK vanaf komend jaar over een eigen ambulance beschikt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram