zaterdag 22 januari 2022 21:29
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
10 december 2021

Een medewerker van de belastingdienst heeft zonder zich aan de procedures te houden de belastingschuld van een Curaçaos bedrijf uit de administratie van de Belastingdienst verwijderd. De gewiste schulden bedragen meer dan 300.000 gulden.

Minister Javier Silvania (MFK) van Financiën liet in het avondjournaal van TV Direct weten dat er een diepgaand onderzoek wordt gestart naar de medewerker. De Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab) zal ook nagaan hoe de ambtenaar zich de afgelopen vijf jaar heeft gedragen.

De minister gaat er vanuit dat er vaker fraude is gepleegd. “Want als iemand zomaar op een knopje drukt en de schuld van een klant cancelt, dan mogen we er toch vanuit gaan dat dit vaker is gebeurd”, zo stelt hij tijdens de uitzending.

Het hoofd van de Landsontvanger informeerde Silvania over de kwestie nadat het interne onderzoek was afgerond. Hij besloot daarop om Soab verder onderzoek te laten doen naar de onregelmatigheden. De minister verwacht begin van het nieuwe jaar een rapport en zal op basis daarvan kijken welke maatregelen er genomen zullen worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram