donderdag 18 augustus 2022 03:02
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
9 december 2021

Een mogelijk ontslag van minister Dorothy Pietersz-Janga (MFK) van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) zou volgens geruchten aanstaande zijn. Ingewijden beweren dat er een vermeende afspraak op tafel ligt tussen premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) en Pietersz-Janga waarbij zij zich terug zal trekken als GMN-minister. Zo schrijft de Extra.

De minister zorgde onlangs voor veel ophef nadat zij de vereffenaars van Bureau Ziektekostenvoorziening (BZV) de opdracht gaf om het onderzoek naar twee ex-bestuursleden stop te zetten. Per brief verzocht Pietersz-Janga om de claimzaken ‘geheel en onvoorwaardelijk in te trekken’. Daarnaast wilde ze dat de stichting afstand zou nemen van alle gewonnen vonnissen tegen voormalig bestuurders Adbalah, Yarzagaray en Jourdain.

De MFK liet destijds in een persbericht weten niet achter de uitlatingen van haar minister te staan. Het versturen van de brief was voor PNP wel reden genoeg om tijdens het Statendebat een motie van afkeuren in te dienen. “Pietersz-Janga heeft onkundig gehandeld, daar zijn de samenwerkende partijen het over eens. De motie van afkeuring moet gezien worden als een waarschuwing”, aldus de partijen.

Pisas en minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia (PNP) van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) hebben vergaderd over de positie van Pietersz-Janga. Beide partijleiders hebben benadrukt dat het de bedoeling is om door te gaan met de huidige coalitie. De situatie met de GMN-minister zou intern worden opgelost. Volgens de Extra hebben verschillende leden van PNP juist aangegeven dat het ontslag van Pietersz-Janga een uitgangspunt is. Tot nu toe is er geen officiële verklaring naar buiten gekomen over een mogelijk ontslag van Pietersz-Janga.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram