zondag 23 januari 2022 18:39
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
8 december 2021

De Openbare Lichamen in het Caribisch gebied hebben het samenwerkingsconvenant 13+ woensdag ondertekend. De partijen spreken hiermee af om samen te werken als het gaat om jongeren tussen de dertien en 23 jaar in Caribisch Nederland. Dit meldt Rijksdienst Caribisch Nederland in een persbericht.

Het doel van de samenwerking is optimale ondersteuning tot stand te brengen voor de jeugd, de ontwikkeling van de jongeren en jongvolwassenen optimaal wordt ondersteund op de drie Caribische eilanden.

Op huisvesting voor jongeren en jongvolwassenen, vrije tijd en ontplooiingsactiviteiten, armoedebestrijding, jongerenparticipatie, huiselijk geweld en kindermishandeling en onderwijs en arbeid gaan de partijen samenwerken.

Naar aanleiding van een onderzoek van de Nationale ombudsman en Kinderombudsman is de samenwerking tussen de Openbare Lichamen en de Rijksoverheid ontstaan. In het rapport komt naar voren dat het van belang is om beleid te maken waarbij verschillende organisaties betrokken zijn.

De ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid, Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties, Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Justitie en Veiligheid en Volksgezondheid, Welzijn en Sport tekenden het samenwerkingsconvenant 13+ eveneens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram