donderdag 18 augustus 2022 02:55
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
8 december 2021

Ongeveer de helft van de stichtingen, verenigingen en overheids-nv’s voldoet aan de eis van 12,5 procent korting op arbeidsvoorwaarden. Dit blijkt uit een overzicht die de minister van Financiën, Javier Silvania, naar de Staten heeft gestuurd. Zo schrijft het Antilliaans Dagblad.

Op de lijst staan 43 organisaties die echt 12,5 procent gekort hebben op de arbeidsvoorwaarden, zoals dit is overeengekomen met Nederland en op basis hiervan liquiditeitssteun verleend is. Verschillende organisaties hebben aangegeven wel gekort te hebben, maar niet alle medewerkers hoeven 12,5 procent in te leveren. Zij hebben dan bijvoorbeeld gereorganiseerd of heringericht.

Er zijn ook instellingen die aangeven voldaan te hebben, maar er is geen personeel in dienst, zoals Buskabaai en Curaçao Development Institute. Bij Bureau Telecommunicatie en Post (BTP) is de korting voor slechts een jaar ingevoerd.
Een deel van de organisaties heeft geen reactie gegeven of er is een proces gaande en daarover is nog geen informatie verstrekt aan Silvania.

Bij het Curaçao Medical Center (CMC) wordt aangeven dat over deze kwestie vonnis is gewezen en het ziekenhuis niet onder de werking van de Landsverordening inkorting arbeidsvoorwaarden 2020 valt.
Bij de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, Raymond Knops (CDA), hebben enkele zorginstellingen bezwaar aangetekend.

Saba Bank Resources, Ontwikkelingsbank van de Nederlandse Antillen en de Dutch Caribbean Air Navigation Service Provider geven aan dat het juridisch gecompliceerd is omdat de organisaties naast Curaçao nog meerdere aandeelhouders hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram