donderdag 18 augustus 2022 02:51
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
8 december 2021

Kòrsou Transparente en CoWorld - CoWorking Community Curaçao organiseren op donderdag negen december een debatavond over transparantie. Dit is op de dag tegen internationale corruptie.

Wereldwijd, dus ook op Curaçao, neemt de vraag naar transparantie toe. Transparantie zorgt ervoor dat iets controleerbaar wordt. Hierdoor wordt de kans op selectieve bevoordeling van personen en partijen verkleind. De organisatie meldt dat we leven in een hypertransparantie, waarin de burgers van Curaçao ook steeds meer willen weten. “Transparantie ontwikkelt zich in de maatschappelijke discussie als een instrument voor een goed functionerend stelsel van “checks and balances”, aldus de organisatie.

De reden voor de debatavond is om bewustwording te creëren, waardoor de risico’s in de samenleving worden herkend en ernaar gehandeld kan worden. “Burgers worden geïnformeerd over burgerrechten, plichten en mogelijkheden evenals het vergroten van het inzicht hoe andere landen hier mee omgaan”, aldus de organisatie.

Lokale experts uit het bedrijfsleven en de publieke sector zullen drie actuele stellingen geven omtrent transparantie. Elton Villareal leidt de paneldiscussie. De debatavond duurt van 19.00 uur tot 21.30 uur en vindt plaats op de patio van de Triangle.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram