Door: NU.cw
7 december 2021

Scholengemeenschap Bonaire en Regionaal Opleidingscentrum (ROC) Mondriaan hebben op drie december een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Met het doel om het beroepsonderwijs op Bonaire te versterken. Dit schrijft het Antilliaans Dagblad.

Al twee jaar worden er onderling expertises uitgewisseld op het gebied van mbo ICT-onderwijs en de inhoudelijke begeleiding van mbo-stagiaires uit Bonaire bij Nederlandse bedrijven en instellingen. Uiteindelijk is het doel de samenwerking ook uit te bouwen in de richting van techniek, hospitality en zakelijk dienstverlening.

Er lopen al studenten van mbo Bonaire stage in Nederland en worden daar begeleid door ROC Mondriaan. “Het is spannend om ver van huis te leren en te werken, maar de begeleiding is goed en ik leer veel”, aldus student Ruvinia Gomez tegenover de ochtendkrant.

Liset de Keijzer, unit-directeur mbo Bonaire, is tevreden over de samenwerking en geeft aan dat de samenwerking kansen biedt in het beroepsonderwijs op het eiland.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram