zaterdag 22 januari 2022 01:30
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
7 december 2021

Het tekort aan politieagenten tast de organisatie aan. Zo stelt woordvoerder van het Politie Korps Curaçao (KPC) Imro Zwerwer tegenover de ochtendkrant Extra. Premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) erkent het probleem en zegt dat er grote plannen aanstaande zijn om het tekort tegen te gaan.

De schaarste binnen het korps is al enige tijd bekend. Door een opeenstapeling van factoren zijn er meerdere agenten uitgevallen. Zo zijn er een aantal agenten op non-actief gezet. Zij worden nog steeds onderzocht door de Landsrecherche. Daarnaast is er een aantal agenten veroordeeld en is er een groep met pensioen gegaan of voor langere tijd arbeidsongeschikt verklaard. Ook de uitval van de motorpolitie is een groot gemis voor het korps, stelt de woordvoerder. De motoren zijn al enige tijd buiten gebruik omdat deze zijn afgekeurd.

Volgens Zwerwer heeft de politie behoorlijk last van het tekort aan personeel. Er zouden meerdere gesprekken hebben plaatsgevonden met de overheid om nieuw personeel te werven en meer klassen op te zetten. Tot op heden is er echter nog niks gebeurd met de plannen.

Pisas laat in een reactie aan de Extra weten dat er gewerkt wordt aan een groot plan. De premier zal hier in de komende weken meer informatie over naar  buiten brengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram