donderdag 18 augustus 2022 04:20
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
7 december 2021

Het jaar 2019 was de laatste keer dat de inkomsten van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) voldoende waren om de uitgaven van de basisverzekering ziektekosten (BVZ) te dekken. Zo schrijft het Antilliaans Dagblad. Sinds 2020 komt de SVB jaarlijks in het rood te staan op dit onderdeel.

Zelfs met een landsbijdrage van jaarlijks zo’n 280 miljoen gulden komt de SVB tekort. De bijdrage is ongeveer evenveel als wat er aan premies voor de basisverzekering wordt opgehaald. De landsbijdrage, die wordt opgebracht uit algemene (belasting)middelen, bedroeg in 2019 zelfs meer dan de premieopbrengsten.  

Volgens de SVB-begroting van 2022 gaat het vanaf 2020 mis en komt de verzekeringsbank in de min te staan. In dat jaar bedroeg het tekort 19.5 miljoen gulden. Voor 2021 wordt gerekend op een tekort van 21.6 miljoen gulden en voor 2022 toont de verwachting 10.8 miljoen gulden tekort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram