zondag 16 januari 2022 10:11
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
7 december 2021

De brandweer heeft een ultimatum gesteld voor minister van Justitie Gilmar ‘Pik’ Pisas om met een oplossing te komen voor de ‘no work no pay regeling’ die voor een deel van het personeel geldt. Dat schrijft de Extra.  

Op vijf november heeft de vakbond ABVO vergaderd met Pisas en de minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening Ornelio ‘Kid’ Martina. De brandweer stelde een lijst met elf aandachtspunten op die gepresenteerd werd aan het ministerie van Justitie. De brandweermannen hadden gerekend op een korting van 12,5 procent op het salaris. In plaats daarvan werd de no work no pay regeling ingevoerd.

De vakbond zou uiterlijk vijf december meer duidelijkheid krijgen over een oplossing voor de problemen. De regering heeft afgelopen weekend inderdaad een brief verstuurd naar de ABVO, maar daar stond niks concreets in, schrijft de ochtendkrant.

De brandweer heeft de minister tot donderdag vijf uur gegeven om met een plan van aanpak te komen. De brandweerlieden zullen anders vrijdag naar het vakbondsgebouw gaan en hun werk neer leggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram