zondag 16 januari 2022 18:54
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
6 december 2021

De regering Pisas heeft zelf contact gezocht met de advocaten Hushan Ansary. Premier Gilmar ‘Pik’ Pisas verklaarde vorige week in de Staten dat de advocaten van Ansary contact zoudfen hebben gezocht met de regering om de rechtszaak van de Centrale Bank (CBCS) namens Ennia te staken. Dit blijkt volgens het Antilliaans Dagblad niet het geval te zijn.

Volgens de krant blijkt regeringsjurist Rutsel Martha de aanjager achter de gesprekken. Hij verklaarde dat de overheid inlichtingen wilde inwinnen voor het geval Ennia zou omvallen door de rechtszaak die de CBCS tegen Ansary had aangespannen. “Dit kan nieuwe schulden maken voor Curaçao. Dit zou het eiland afhankelijker kunnen maken van Nederland ”, aldus Martha.

De krant schrijft dat Ansary een formele uitnodiging heeft ontvangen van een minister. Bij de videobijeenkomst waren Pisas en de ministers Javier Silvania, Charles Cooper (MFK) en Ruthmilda Larmonie-Cecilia (PNP). Ralph Palm, oud-bestuurder van Ennia, deed ook mee aan de bespreking.

Beeld:Universiteit Leiden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram