dinsdag 4 oktober 2022 17:47
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
6 december 2021

Verschillende organisaties en de overheid hebben maandag samen het ‘Pact voor Punda’ ondertekend. De partijen gaan samen aan de slag om Punda nieuw leven in te blazen.

Het pact is ondertekend door minister Luisando Cijntje van Economische Ontwikkeling (MEO) en minister Charles Cooper van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP). Ook de Curaçao Tourist Board (CTB), DMO en andere belanghebbenden zetten hun handtekening onder de Pact voor Punda.

De pact werd geschreven door Castro Communicatie, het communicatiebureau van Frits Huffnagel en Stefan de Bruijn. Zij spraken in juni 2021 met tientallen betrokkenen en maakten een advies met 35 acties. “Er zijn veel verbeteringen mogelijk in Punda en we hebben het advies zo opgesteld dat de eerste 25 acties gereed kunnen zijn op het moment dat Willemstad 25 jaar op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat", aldus De Bruijn.

Huffnagel wijst erop dat het belangrijk is dat de betrokkenen er samen de schouders onder zetten. “Dit kan een groot succes worden wanneer iedereen zich er echt voor gaat inzetten.” De belangrijkste punten uit de Pact voor Punda zijn onder andere de komst van meer woningen, de sloop van Cinelandia, meer aandacht voor de eigen geschiedenis en Papiaments in de openbare ruimte en het terugbrengen van gratis wifi.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram