woensdag 5 oktober 2022 01:20
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
6 december 2021

Bikes 4 Kids Curaçao heeft afgelopen weekend 111 kinderen een fiets cadeau gedaan. Het was het laatste jaar van de organisatie, die vanwege de coronapandemie de fondsenwerving niet meer rond krijgt.

Ieder jaar tussen Sinterklaas en Kerst organiseert Bikes 4 Kids een groot evenement waarbij zoveel mogelijk kinderen een fiets krijgen. De kinderen worden met bussen naar het evenement gebracht waar zij te eten en te drinken krijgen. De fietsen worden goed afgesteld en de kinderen krijgen een veiligheidshelm mee. Afgelopen jaar kon het evenement niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. De 106 kinderen die in 2020 een fiets zouden krijgen, hebben deze nu vorig weekend in ontvangst mogen nemen.

Sylva Skyvara en Clark Bloom zetten in mei 2012 de stichting op met het geld dat zij cadeau kregen bij hun bruiloft. Het eerste jaar kon Bikes 4 Kids 36 fietsen cadeau doen aan minderbedeelde kinderen. In het tweede jaar groeide het aantal naar 86 fietsen.

De organisatie heeft samengewerkt met verschillende weeshuizen, het White Yellow Cross Care Foundation, Kiwanis en andere instellingen. Ieder kind van twee tot en met achttien jaar uit de deelnemende familie krijgt een fiets van Bikes 4 Kids.

Het bestuur betreurt het einde van Bikes 4 Kids. De stichting draait volledig op donaties en door de huidige coronasituatie hebben veel sponsors het financieel zwaar. “Als de wereld op zijn kop staat, roei je met de riemen die je hebt,” aldus Skyvara. Het Amerikaanse koppel heeft voor het evenement van 2021 het openstaande bedrag zelf aangevuld, maar kan dit in de toekomst niet blijven doen. “Alles staat of valt met de fondsenwerving en we weten niet wat ons nog te wachten staat met de pandemie.”

In totaal verzorgden Bikes 4 Kids voor meer dan 1.100 kinderen op Curaçao een fiets. Skyvara sluit een eventuele doorstart niet uit. “We krijgen veel support en veel mensen willen dat we doorgaan met het project. Het moet financieel haalbaar zijn, maar never say never.”

-- Advertentie --

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram