zaterdag 3 juni 2023 10:25
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
3 december 2021

Saba start op woensdag acht december met de campagne voor de boosterprik tegen het coronavirus. Zestigplussers kunnen vanaf die datum hun vaccinatie halen. Dit meldt het Openbaar Lichaam (OL) Saba in een persbericht.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft contact opgenomen met personen van zestig jaar en ouder voor een afspraak voor de boosterprik. De prikken worden gezet met het Moderna-vaccin. De campagne wordt gecoördineerd door het Vaccin Management Team met leden van Saba Cares en de GGD.

Inwoners van Saba met een ernstig aangetast immuunsysteem hebben al een boosterprik gekregen. “Bij ernstige gevallen zijn twee doses van het vaccine niet zo effectief als bij een persoon met een normaal immuunsysteem”, aldus het Openbaar Lichaam Saba.

Ambtenaren van de volksgezondheid geven aan dat het geen kwaad kan om een boosterprik te ontvangen, ongeacht welk type vaccin iemand eerder heeft gehad. Tussen de laatste prik en het boostervaccin moet minimaal zes maanden zitten. Bij personen die de griepprik krijgen, moet er twee weken tussen de griepprik en de boosterprik zitten.

Het Openbaar Lichaam geeft aan dat mensen voor de boostervaccinatie de helft van de Moderna-vaccinatie ontvangen. “Een halve dosis is voldoende om de bescherming tegen COVID-19 te behouden”, benadrukt het OL.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram