dinsdag 30 mei 2023 20:35
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
3 december 2021

Downtown Management Organization (DMO) en Sociedat di Komersiantenan di Otrabanda (SKO) gaan het parkeerbeheer in de binnenstad overnemen. Het Antilliaans Dagblad meldt dat DMO-voorzitter Mahesh Mukhi zegt dat minister Charles Cooper (MFK) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) dit bekend heeft gemaakt.

DMO en SKO hebben jarenlang voor de overname gepleit. Ze willen met het geld van de parkeerautomaten de binnenstad onderhouden en aantrekkelijker maken. “DMO en SKO staan voor een klantvriendelijk parkeerbeheer”, aldus Mukhi. Het contract duurt vijf jaar.

“Zodra het contract getekend is kan parkeerbeheer bv al binnen drie maanden operationeel zijn”, verwacht de voorzitter van de winkeliersvereniging Punda.

Het voornemen van het nieuwe parkeerbeheer is om maandelijks met de overheid af te rekenen. Het geld wat overblijft gaat naar het verbeteren van de publieke en algemene voorzieningen in het stadscentrum.

De vorige beheerder, Parking Authority Curaçao (PAC) is aan gebruiksrechtvergoeding tot en met eind mei 2020 ruim zes miljoen gulden verschuldigd aan de overheid. Dit heeft de Algemene Rekenkamer Curaçao berekend.

“Het is belangrijk dat het parkeerbeheer niet bij een private onderneming terecht komt. Een commercieel bedrijf wil winst maken, dit is niet ons doel”, aldus DMO tegen Cooper. Het motto van de organisaties is dat de bevolking betaald, maar daarvoor wel iets terugkrijgt.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram