vrijdag 15 september 2023 15:42
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
3 december 2021

Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) vergroot de weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties zodat ze bestand zijn tegen externe schokken. Zo werd bekendgemaakt tijdens de bestuursvergadering.

Volgens de organisatie blijft de steun aan parken essentieel vanwege Covid-19. Daarnaast moet DCNA zich richten op de impact van de klimaatveranderingen. “Dit vormt een bedreiging voor het leven en de bestaansmiddelen van de gemeenschappen in de Nederlandse Cariben”, aldus DCNA.

Directeur van DCNA, Tadzio Bervoets, geeft aan dat naast het vergroten van de natuurbeschermingsorganisaties het belangrijk is om lokale overheden effectiever te adviseren, aangezien zij een belangrijke stakeholder zijn. De organisatie zal overstappen van een monistisch naar een dualistisch bestuursmodel om natuurbeschermingsorganisaties beter van dienst te zijn.  

Het bestuur heeft een overeenstemming bereikt over een strategisch plan voor de periode 2021-2030, waarin rekening wordt gehouden met de uitdagingen van de natuurbeschermingsorganisaties en de specifieke behoeften per eiland.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram