zondag 16 januari 2022 21:05
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
3 december 2021

Tijdens een ceremonie ter gelegenheid van Saba Dag werd de dankbaarheid voor het veilig houden van Saba tijdens de coronapandemie en de successen van het eiland gevierd. Het gebruikelijke hijsen van de vlag werd ook dit jaar gedaan. Sabadag wordt ieder jaar gevierd op 3 december. Het thema van de 46e editie was ‘Adopting a positive mindset in a changing world’.

“We moeten ons voorbereiden als we willen overwinnen en overleven in deze veranderende wereld”, aldus commissaris van Cultuur Rolando Wilson over het thema van dit jaar. Daarnaast gaf hij aan dat zonder financiële steun van de Nederlandse overheid de economie minder intact was geweest. “Laten we nu samen met onze zustereilanden en de Nederlandse tegenhangers samenwerken om onze relaties verder te verbeteren”, aldus Wilson.

Eilandgouverneur Jonathan Johnson uitte zijn bezorgdheid over pesten op scholen, in de samenleving en ook over mensen die zich negatief opstellen tegenover anderen. “We moeten zorgen voor de kinderen van andere mensen. We moeten voor iedereen zorgen. Want uiteindelijk zullen de kosten van onze ongevoeligheid door onze kinderen worden gedragen.”

Zes Sabans ontvingen een gemeenschapsprijs voor hun toewijding en harde werk. Bij de ceremonie was er een optreden van basisschoolleerlingen van groep twee en zes, een culturele vertoning door leerlingen en dans door kinderen van Child Focus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram