zondag 16 januari 2022 18:18
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
2 december 2021

Buurtbewoners van Piscadera hebben hun zorgen geuit over de bouwwerkzaamheden die worden uitgevoerd van het project Highrise Zakito & Marina, naast het Royal Palm Resort. Zo schrijft het Antilliaans Dagblad.

De bouw van het nieuwe project is onlangs van start gegaan. Daar komen 120 ‘highrise’ appartementen en een jachthaven. Volgens de buurtbewoners zorgt het project voor bouwoverlast en voldoen de plannen niet aan het Eilandelijk Ontwikkelingsplan (EO) voor het gebied.

De regering Rhuggenaath gaf in maart 2020 het terrein in erfpacht en gaf een bouwvergunning af. Ook werd een Letter of Intet getekend met betrekking tot de lagune naast het resort. Omwonenden vragen zich nu af of er wel een definitieve vergunning is afgegeven. Volgens de ochtendkrant blijven verzoeken van de buurtbewoners aan het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) om duidelijkheid onbeantwoord.

In een brief stellen de omwonenden dat zij het belang van economische ontwikkeling erkennen. “Maar dit moet op een duurzame manier worden gedaan, in balans met de natuur en de omgeving.” De buurtbewoners doen een publiek verzoek voor transparante communicatie over het verloop van het project Highrise Zakito & Marina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram