zaterdag 22 januari 2022 00:32
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
2 december 2021

Zestigplussers kunnen vanaf dertien december terecht voor de boosterprik op Curaçao. Ook medisch personeel kan vanaf die datum een afspraak maken voor de booster. Dat maakte premier Gilmar 'Pik' Pisas (MFK) bekend tijdens een persconferentie.

De boostervaccinatie is een extra vaccinatie tegen het coronavirus. De prik is bedoeld als oppepper die de werking van de eerste vaccinatieserie kan verbeteren. Een booster is nodig als de beschermende werking van de eerste vaccines na een tijd te veel afneemt. Of wanneer de vaccinaties minder goed blijken te bescheremen tegen nieuwe varianten van het virus, schrijft het RIVM.

Volgens Pisas is de kans groot dat uiteindelijk iedereen van achttien jaar en ouder zich kan laten vaccineren met de booster. De premier benadrukt dat iedereen zich bewust moet zijn van de wereldwijde ontwikkelingen.

"We moeten echt oppassen met de nieuwe omicronvariant van het virus", besluit epidemioloog Izzy Gerstenbluth. Eerder deze week maakte de overheid bekend dat Curaçao de grenzen met de Zuid-Afrikaanse landen heeft gesloten. "Er is nog niet voldoende informatie over de variant, dus we can better be safe than sorry."

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram