zondag 16 januari 2022 21:15
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
1 december 2021

In Saba worden de laatste voorbereidingen gedaan voor de aanleg van het laatste stukje weg naar het nieuwe havenproject bij Black Rocks. Dit meldt het Openbare Lichaam van Saba in een persbericht.

Langs een deel van de weg worden rotswanden gebouwd. “Saba Roads & Construction is begonnen met het leggen van de fundering voor de rotswanden die in typisch Sabaanse stijl zullen worden gebouwd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van lokale stenen. De muren helpen bij het stabiliseren van de helling en voorkomen dat rotsen door erosie op de weg komen, maar hebben ook een visueel doel”, aldus het Openbaar Lichaam van Saba.

De rotswanden worden aangelegd langs de eerste driehonderd meter van de onverharde weg. De eerste vijfhonderd meter van de weg is nu op zijn plaats. Begin volgend jaar wordt de weg verlengd tot aan de locatie van de nieuwe haven. Het laatste gedeelte moet uitgegraven, verdicht en gestabiliseerd worden. Aan het eind van het project wordt de weg geasfalteerd.

Bij het havenproject bekijken Jim Garza van Gezondheid Farms, de Dienst Landbouw en de Coördinator Geitenbestrijding, Natuur en Landbouw van het Openbaar Lichaam Saba hoe ze langs de weg in het gebied Black Rocks herbebossing kunnen laten plaatsvinden.
“Herbebossing is belangrijk om erosie te voorkomen. Het beoogde gebied rond de nieuwe haven dient als start van een breder herbebossingsproject voor Saba”, aldus het Openbaar Lichaam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram