woensdag 10 augustus 2022 04:15
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
1 december 2021

De Kanselarij der Nederlandse Orden heeft op 26 november een bezoek gebracht aan St. Eustatius om de voordracht van een Statiaanse kandidaten voor een Koninklijke Onderscheiding te bespreken.

Dit jaar ontvingen zeven personen een Koninklijke Onderscheiding namens koning Willem- Alexander. De directeur van de Kanselarij der Nederlandse Orden, Martin van Grieken, en hoofd afdeling Advies en Eretekens, Mischa Vos, legden uit dat er ook een erepenning is voor personen die hun eigen leven hebben geriskeerd om een ander te redden. De drie leden van de delegatie van de Kanselarij hebben ook Saba en Sint Maarten bezocht.

Inwoners van Sint Eustatius kunnen een kandidaat opgeven die naar hun mening een Koninklijke Onderscheiding verdient. De genomineerden worden door de Koninklijke Onderscheidingscommissie voorgesteld aan de Regeringscommissaris die ze vervolgens voorstelt aan de Rijksvertegenwoordiger. Pas daarna worden de genomineerden voorgesteld aan de Kanselarij.

“Ik heb waardering voor het werk van de genomineerden en de vaak moeilijke omstandigheden waaronder zij hun werk moesten uitvoeren”, aldus Peter van der Velden, lid van de Kanselier der Nederlandse Orden. De delegatie had een ontmoeting met Regeringscommissaris Alida Francis, maakte een rondreis op het eiland en een ‘meet and greet’ met de genomineerden van dit jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram