donderdag 18 augustus 2022 04:13
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
1 december 2021

Coronazelftesten mogen op alleen op Curaçao verkocht worden als de testen geregistreerd staan als geneesmiddel. Hiervoor moet de importeur bij de Geneesmiddelen Registratie Commissie een verzoek indienen. Dit schrijft het Antilliaans Dagblad.

Inspecteur Joram Parabirsing heeft dit in een brief laten weten aan alle apothekers en geneesmiddelengroothandels. “Volgens de lokale wetgeving vallen de zelftesten onder ongeregistreerde geneesmiddelen”, aldus Parabirsing. Het is niet toegestaan om ongeregistreerde geneesmiddelen te verkopen, te leveren, te verhandelen of op voorraad te hebben.

Groothandels en importeurs moeten een verzoek indienen bij de Geneesmiddelen Registratie Commissie om coronazelftesten te vervoeren. Directeur van apothekersgroep Botika di Servisio, Bram Niessink, geeft aan dat hij het vreemd vindt dat op Curaçao een heel registratieproces moet plaatsvinden, terwijl in de Europese Unie en de Verenigde Staten er een test te halen is bij elk tankstation.

“Coronazelftesten worden op Curaçao niet als officiële test beschouwd”, aldus inspecteur Parabirsing. Sinds april is het niet meer mogelijk om een coronazelftest in de winkel te halen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram