donderdag 18 augustus 2022 04:02
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
30 november 2021

Zo’n 140 militairen van de Koninklijke Landmacht zijn momenteel op oefening op Curaçao. De eenheid zal voornamelijk (schiet)oefeningen en grensverleggende activiteiten uitvoeren.

De oefening genaamd Caribbean Poacher duurt van één tot tien december. Deze week is het acclimatisatie-programma van start gegaan om te wennen aan de andere temperatuur en luchtvochtigheid op Curaçao. De aanwezige militairen zijn geen onderdeel van de permanent aanwezige Compagnie in de West van Defensie in het Caribisch gebied.

De eenheid bestaat voornamelijk uit verkenners, zij zijn de 'oren en ogen' van de commandant. Volgens Defensie is Curaçao de perfecte trainingslocatie vanwege het ruwe natuurgebied en de weersomstandigheden. "Verkenners moeten overal ter wereld hun taak kunnen uitvoeren, zo ook in warme gebieden."

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram