dinsdag 18 januari 2022 00:13
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
30 november 2021

Het Curaçao Medical Center (CMC) heeft de afgelopen maand zeker een kwart van de wachtlijst weggewerkt. Zo schrijft het Antilliaans Dagblad. Eind september luidde het ziekenhuis de noodklok. Het CMC stopte per één oktober met alle niet noodzakelijke medische behandelingen voor patiënten van de Sociale Verzekeringsbank (SVB).

Na een aanwijzing van de IVG en een voorschot van 4.1 miljoen gulden van de overheid besloot het CMC vanaf één november de electieve zorg weer te hervatten. Het geld wat de SVB eerder beschikbaar had gesteld dekte niet alle kosten van het ziekenhuis. 

De directie van het CMC meldde begin november dat volgens de afdeling Planning er deze maand zo’n driehonderd operaties konden plaatsvinden, waarvan 240 SVB-patiënten. In totaal zijn er in de periode van één tot en met 25 november 421 operaties uitgevoerd. Daarvan waren 354 patiënten verzekerd via de SVB. 

Eind oktober steeg het aantal patiënten op de wachtlijst van het ziekenhuis naar 1.636. Met het voorschot van de SVB kon de electieve zorg vanaf één november weer worden opgepakt. Het voorschot is echter niet genoeg om de kosten voor de rest van het jaar te dekken. Het CMC heeft volgens de ochtendkrant ook voor de maand december ruim vier miljoen gulden aan extra fondsen gevraagd bij de minister van Financiën.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram